Isen former siden oss 


Galleri BOA — Billedkunstnere i Oslo og Akershus
26. feb — 30. mai 2021


Empati med mineraler — mineral evolusjon— dyptidsperspektiv

Installasjon av 2,5 tonn stein, lånt av og returnert til Norsk Gjenvinning. Blant steinene fantes skulpturer av leire og smeltet gjenbruksglass. Hver endevegg i galleriet var malt med henholdsvis azuritt- og malakittpigment (tittel «Trekkfugler»). Installasjonen rommet også et tokanalsfilmverk og en kunstbok med fotografier fra en geologisk unescopark og dikt rundt tematikken.

Arbeidet med skulpturene etterstreber å ivareta leirens og mineralenes egenskaper i form av å være industriell leire, likevel med tydelige spor av menneskehender. Skulpturparken utforsket spenningsfeltet mellom mineralenes mer opprinnelige uttrykk og det menneskemanipulerte; steinbrudd, prosessering, formgivning.

Filmverket «Panta rhei» («alt flyter») består av eget filmmateriale og mikroskopfilm av Collodictyon triciliatum, en av verdens eldste arter, samt fragmenter av den greske filosofen Heraklit. Både i filmverket og i boka dras paralleller fra Heraklit til taoisme og kvantefysikk: tilsynelatende motstridende, med ‘muligheten’ som eksistensgrunnlag.